nieuws en media

 

 

Op 10 december 2017 werd de Jan Naaijkensprijs uitgereikt aan Matijs Eversteijn (13). De prijs (een tekentablet en een cadeaubon van De Kwast) werd uitgereikt bij de opening van de eindexpositie van De Nieuwe Vincent bij Kunstpodium T. Er was werk te zien van 12 jonge talenten die sinds maart meededen met De Nieuwe Vincent waarbij zij samen met kunstenaars hun talent ontwikkelden.

 

 

 

 

 

 

Van 4 november 2017 t/m 18 februari 2018 is in Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling Papieren juweeltjes van de collectie van het genootschap te zien. De tentoonstelling is samengesteld uit de verzamelingen van Het Noordbrabants Museum in Den Bosch en de Brabant-Collectie te Tilburg. Beide verzamelingen vormden ooit een geheel: de omvangrijke en kostbare collectie werd door ons bijeengebracht. In 1986 werd de collectie gescheiden en overgedragen aan het Noordbrabants Museum en aan de Universiteit van Tilburg . De kunstwerken en historische objecten en een deel van de tekeningen en prenten  bleven in Den Bosch. De boeken, handschriften, kaarten,  en foto’s en het overgrote deel van de prenten en tekeningen kwamen uiteindelijk terecht in de bibliotheek van de universiteit. In 2017, 180 jaar na de oprichting van het genootschap, zijn de meest bijzondere werken op papier uit de collectie weer samen te zien in de stad waar de collectie ontstond: ’s Hertogenbosch.

De Vrienden van het genootschap ontvingen tot 1 januari 2017 het magazine MEST. De papierenuitgave hiervan is uit kostenoverweging gestopt. Na enig zoeken is een alternatief gevonden “Zuiderlucht”. Vanaf medio 2017 wordt dit blad uitgegeven voor ZuidNederland en zullen wij dit naar de Vrienden sturen.

Apprentice Master 2017-2018 loopt van oktober 2017 tot en met juni 2018. Apprentice-Master 2017-2017 werd in juli-augustus 2017 afgerond met een slottentoonstelling in Kunstpodium-T. De genomineerden voor de Jan Naaikensprijs 2017 waren:
Van KU Utrecht: Maureen Jonker, Chris Rijk en Nuni Weisz
Van PXL-MAD Hasselt: Machteld Steukers.
Nuni won de Jan Naaijkensprijs. Voor meer informatie zie Archief.

Er wordt een onderzoek gedaan naar de wenselijkheid van en behoefte aan een provinciaal steunfonds voor kunstenaars op gebied van planning, organisatie en marketing.