Arena

Samenwerking ondernemers en kunstenaars.
Het genootschap wil een stimulerende rol te spelen in de verbinding tussen creatieve ondernemers en ondernemende kunstenaars om tot innovatieve samenwerkingsverbanden en voordeel uit kennisdeling te komen. Onder de werknaam “De Arena: een snelkookpan” vond op 16 oktober 2014 een explosieve ontmoeting tussen kunstenaars en ondernemers plaats in de WII fabriek in Den Bosch.

Onder leiding van stadskunstenaar Lucas De Man ging deze middag over samenwerken in het vernieuwde kunstencluster Willem 2 Fabriek. Vijf veelbelovende kunstenaars en vijf dito ondernemers gingen door middel van inspirerende battles verschillende manieren bedenken om samen te werken en elkaar verder te helpen. De kunstenaars die aan deze middag meedoen zijn Nina Spoetnik (Preparture), Jetse Batelaan (Theater Artemis), Karin van Pinxteren (Kunstpodium T), Klaas Burger (Het Makershuis), en Sebastiaan Noort (Winnaar De Verzoeking). De ondernemers zijn Piet Lathouwers (Autobedrijf Lathouwers), Ellen Brouwers (Het Boek – Geen dag zonder camera), Daan Olislagers (Raak ICT, Wiggle), Claudia Dekker (webshop SUPS) en ontwerpers Gilles & Krane.

Er vinden een aantal interviews plaats met kunstenaars, met ondernemers met als insteek de samenwerking. Voor een uitgebreid geschreven verslag van Erik Alink en een video-impressie van Het Shot vind je op deze site (klikken):
De Arena – een snelkookpan